ЕЛА В СТРАНАТА
НА ИСТИНСКИ СВОБОДНИТЕ

петък, 26 февруари 2010 г.

СЛЪНЧЕВИТЕ АТАКИ УНИЩОЖАВАТ ЗЕМНОТО МАГНИТНО ПОЛЕ


ПАРИЖ - Силно повишената слънчева активност смущава магнитното поле, установиха астрономи, които публикуват данните на сайта на Европейската космическа агенция.

Енергийният “обстрел” силно компресира магнитосферата и променя състава на йоните в околоземното пространство. Сега учените търсят начин да установят до каква степен тези промени въздействат на спътниците в орбита, включително и на Джи Пи Ес системите.

Оказва се, че външната част на магнитното поле, която обикновено е на около 60 000 км, се е снижила на 25 000 км над Земята. Скоростта на йонните потоци в резултат на слънчевите атаки е нараснала два пъти, като е достигнала 900 см в секунда. При това положение общото количество заредени частици е нараснало почти пет пъти.

Резултатите са събрани от четирите космически сателита на агенцията “Клъстър”, както и от двата “Дабъл стар”, в които има и китайско участие.

Въпреки разстоянието от около 150 млн. км Слънцето оказва постоянно въздействие върху Земята. При това то не се ограничава само до светлината и топлината, които идват към нашата планета. Тя е подложена на постоянен “обстрел” с потоци от заредени частици, възникващи в резултат на бурните реакции, които поддържат живота на Слънцето. За щастие, Земята е заобиколена от магнитно поле, което ни защитава от вредното влияние на високоенергийния слънчев вятър. Понякога обаче активността на Слънцето е толкова голяма, че огромните количества заредени частици, идващи към Земята, причиняват т.нар. геомагнитни бури. Те са в състояние да прекъснат телекомуникациите.

При нормални условия сателитите се движат в орбита вътре в магнитосферата - защитен “мехур”, образуван от магнитното поле на Земята. Когато обаче се повиши слънчевата активност, картината драматично се променя - това поле се компресира и частиците се активизират и сателитите са изложени на по-голяма доза радиация, отколкото могат да поемат.

Сега учените установяват сериозно ниво на опасност. Те са се заели с разработването на подходящи методология, която да позволи да се регистрират събитията, които се случват в магнитосферата.

Слънцето е в период на минимална активност. Въпреки това руски спътник регистрира мощни изригвания на 17 и 23 април т.г. Потоците минаха покрай Земята. Според астрономите обаче следващия път може да попаднат на нашата планета.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=91574
delfin:
КОМУНИКИРАНЕ СЪС ЗЕМЯТА

Преди повече от 50 год. немският психиатър Ханс Бергер, изучавайки електрическата активност на човешкия мозък, открива слаби колебания с честота около 10 в секунда и ги нарича алфа-вълни. По този начин беше открит и алфаритъмът, най-изразеният образец на електрическата активност на мозъка. Около 25 г. по-късно това стана цял раздел в науката, наречен енцефалография.

На този основа през 1953 г. се появи предположението, че чувствителността на мозъка към електрическото въздействие може да осигури връзка с онова, което пронизва всичко около нас. Оказа се, че вълните на електромагнитните колебания с честота на алфа-ритъма е чного близка до дължината на окръжността на земното кълбо и е естествен резонанс на системата Земя-йоносфера.

На близостта на резонансната честота на Земята и алфа-ритъмът на мозъка на човека беше обърнато внимание през 60-те г. - че те взаимно контактуват на подсъзнателно равнище на човешкия мозък  и могат да си взаимодействат или оказват влияние. Чрез съпоставката на времето на реакцията на човека на оптически сигнал, беше установено, че при увеличение на напрежението на полето на основната честота, времето за реакция на човека, което обикновено е 250 милисекунди, се намалява с 20 милисекунди, а при наличие на колебания от 2-6 херца нараства с 15 милисекунди. Получените резултати потвърждават тясната зависимост на мозъчните алфа-вълни с резонансните колебания на Земята, т.е. на възможността за взаимно въздействие.


Източник:

в-с "Строго секретно"
delfin:
ПТИЦИТЕ УМИРАТ САМИ


Библейска сцена, вещаеща потоп, се повтаря зловещо по целия свят. Птиците умират сами, кръстят се духовниците от всички религии. Всеобщата паника идва от факта, че почти във всички свещени текстове краят на света започва с мор на летящите твари.

Често жителите на Калифорния трябва да се крият под стрехите, защото от небето валят пеликани. Тежките им клюнове удрят коли и лодки по Западното крайбрежие на САЩ - от Орегон чак до Мексико. Хората разказват, че птиците изглеждали дезориентирани, немощни и неспособни да летят, което в крайна сметка довежда до гибелта на повечето от тях.

Мистерията с пеликаните камикадзета се задълбочава, защото през последните 1-2 години подобни страшни гледки станаха ежедневие по целия свят. Хора от австралийският град Есперанса до Одеска и Мурманска област в Русия също често стават свидетели на подобно явление. Учени коментират случващото се като знамения за неизбежни катаклизми. Вече е започнало преместване на магнитните полюси на Земята и с такава скорост, че скоро този от Северна Америка ще се окаже в Сибир. Доказателство за този процес са обърканите птици. Те се ориентират в пространството по силовите линии на магнитното поле. Предполага се, че пелнатите ги виждат и ги следват досущ като пътни знаци по магистралата. Това бе доказано, когато в очита на прелетните птици бяха открити особени молекули (криптохроми), с които се ореинтират в зависимост от въздействието на магнитното поле на Земята.

Последната смяна на магнитното поле на Земята отслабва. Според повечето учени новата инверсия ще настъпи много скоро, защото магнитното поле на Земята отслабва. Което е сигурен знак, че промяната вече е в ход. Тя би имала сериозни последици, защото ще свали магнитния щит на Земята, който сега ни пази от слънчевата радияция.

Ако магнитните линии продължат своя танц, слънчевите изригвания ще поразяват директно Земята, предизвиквайки планетарен хаос, който дори холивудските сценаристи не могат да си представят. Цялата електронна техника, комуникации, енергетика, транстпорт ще излязат от строя. Хората ще излизат само нощем, защото през деня слънцето ще убива на място. Преди това да се сбъдне обаче, Аляска ще загуби северното си сияние, което ще се премести в Европа. Другият проблем е как чисто биологично ще понесат хората евентуалното обръщане поляритета на планетарната батерия. Ясновидецът Божидар Караджов провидя все повече масови самоубийства около съдбоносната дата. Дали пък обръщането на магнитните полюси не е онзи вибрационене преход, който едни ще понесат леко, а други ще полудеят? За зла участ този процес ще бъде в доста напреднала фаза праз 2012 г., когато се очаква и пик на слънчевата активност.


От книжката на в-к "Стандарт" - "2012: краят на света"
delfin:
ПРОРОЧЕСТВОТО НА ОРИОН


В книгата "Пророчеството на Орион", написана от Патрик Джерил и Джино Раткинс през 2001 г., са приведени много доказателства в подкрепа на тезата, че през 2012 г. ни грози голяма катастрофа. Според авторите точно тогава магнитното поле на Слънцето рязко ще се промени и това ще предизвика много мощни изригвания. Огромни пламтящи потоци ще се отделят в пространството. В последствие на това магнитното поле на Земята също ще се обърне и полюсите ще се обърнат. Земята ще обърне посоката си на въртене. Ще се предизвика огромна приливна вълна и на Земята ще загине почти всичко живо. Според авторите преди около 12 000 г. подобно нещо се е случило на Земята и съществуващият тогава континент Атлантида е бил изтикан към Южния полюс. Книгата се базира на много древни текстове и математически изчисления. Според тях подобен катаклизъм се е случил точно 9792 г. пр. н. е., когато магнитното поле на Земята внезапно се е променило и посоката на въртене на Земята и полюсите са се обърнали. Авторите си служат и с някои астрологични доказателства. Точно тогава Земята е била в епохата на Лъва и Венера и е направила ретроградното си движение над Орион. Същото трябва да се случи пак през 2012 г. Много учени са установили, че на всеки 12 000 г. магнитното поле на Слънцето внезапно се е обръщало и това е предизвиквало огромни катаклизми на Земята. Доказателство за това е и ледниковият период на Земята.


От книжката на в-к "Стандарт" - "2012: краят на света"
delfin:
"По принцип всичко върви по план. Учените вече следят намаляването на магнитното поле на земята, което много се е засилило след 1987 год. Предстои обръщането на полюсите и това отдавна не е тайна. Интересен факт е Великата година, тя е 29 920 години в нея има 2 кризисни точки, които са свързани с равноденствията. Ако се изчисли потъването на Атлантида е станало преди 13 000 години в кризисната точка на цикъла, когато съзнанието на човечеството е достигнало максимална будност. Днес сме достиганали надира, много тъмна точка и се намираме на мястото, където будността започва да се възвръща. Има много доказателства за това включително и в нашето поведение, което никак не е трудно да се забележат. Хубавата новина е, че когато започне цикъла и земното магнитно поле се разпадне в противоположната страна на цикъла от където започва най голямата тъмнина, разпадането може да има невероятно позитивно значение. От там може да започне прехода към по високо ниво. Така че прехода от най голямата криза може да е време за най-големи възможности. За кого обаче?"

Няма коментари: